Skip to content
IMG-20230722-WA0017

Oogst ophalen  

Op zaterdag 22 juli was het zover; de allereerste uitgifte van de allereerste oogst! We gingen extra vrolijk van start met biologisch puur fruitijs van “Onwijs lekker ijs” uit Elst, een bosje veldbloemen, een paar tafels, een schoolbord én een enthousiast uitgifteteam gehuld in de herkenbare “Herenboeren” schorten. 

 

Uitgifte2

Inmiddels zijn we enkele weken verder, wordt de oogst steeds rijker en moet het oogstteam echt aanpoten. Dank voor jullie gesnij, gesjouw, gespoel! We kunnen we concluderen dat de uitgifte goed en gezellig verloopt. Tegelijkertijd merken we wekelijks dat we het een enorme puzzel is om met een wisselende club uitgevers iedereen van de juiste hoeveelheid groente te voorzien. Als je op tijd komt dan is alle groente uit het oogstbericht er nog. Kom je aan het einde dan is wellicht niet alles er meer. We proberen op het einde namelijk de oogst zoveel mogelijk mee te geven. We vinden het vervelend als je mis grijpt. Soms kun je dan nog wel wat extra meenemen van wat er nog is. Het uitgifteteam gaat na een ochtend hard werken om 12.00 opruimen, als je na deze tijd komt dan kan het zijn dat je mis grijpt.  

Vanaf komende week zal er ook een “ruiltafel” staan: iemand die bijvoorbeeld liever wat meer bietjes wil in plaats van sla kan dit dan ruilen. Let wel: het is bedoeld om te ruilen en niet om te doneren! 

Omdat er wekelijks toch wel 6 à 7 actieve leden nodig zijn om alles goed te laten verlopen kunnen we nog steeds mensen gebruiken! Dus lijkt het je leuk om af en toe een zaterdagochtend mee te helpen? Meld je dan via de link in deze whats-appgroep en geef je op via de peiling of mail aan lingezegen@herenboeren.nl.  

Het is nu zomer, het eerste jaar en de groente groeit boven verwachting. We willen je vragen de groente die voor jou gegroeid en geoogst is mee te nemen. Is het teveel? Denk dan aan inmaken voor de winter of delen met vrienden of buren. 

Zo lang er nog geen uitgifte App (HAPP) is, sturen we onze leden wekelijks een oogstbericht. Daarin vragen we ook aandacht voor enkele spelregels.  

Uitgifte3