Skip to content

Park Lingezegen

Foto: Ivo Hutten

Park Lingezegen is een groot landschapspark van 17 vierkante kilometer tussen Arnhem en Nijmegen. In het park is volop ruimte voor natuur, landbouw, water én bestaan er allerlei mogelijkheden voor recreatie, sport en cultuur.

Park Lingezegen vormt een groene long in de steeds verder verstedelijkende regio Arnhem-Nijmegen. Het park is aangelegd om te voorkomen dat er uiteindelijk één grote verstedelijkte regio zou komen tussen Arnhem en Nijmegen waarmee het karakteristieke landschap van de Betuwe verloren zou gaan. Na jaren van overleg en plannen is in 2010 gestart met de aanleg van het park, die uiteindelijk tien jaar zou duren.

Anno nu is Park Lingezegen een levendig park dat volop gebruikt wordt. Omwonenden komen om te wandelen, te fietsen en te genieten van natuur, activiteiten en evenementen. Ondernemers gebruiken het park om, ondersteund door de Parkorganisatie, nieuwe ideeën en initiatieven op te zetten. Daarbij is bijzondere aandacht voor de thema’s Natuur & Landbouw, Erfgoed, Kunst, Food, Sport & Vitaliteit en Klimaat & Duurzaamheid. Zo werkt de Parkorganisatie samen met omwonenden en ondernemers aan een levendig en beleefbaar  Park Lingezegen.

Voor meer informatie, kijk op www.parklingezegen.nl