Skip to content

Wie zijn wij?

Het bestuur van de coöperatie Herenboeren Lingezegen bestaat uit acht mensen. Zij stellen zich hier onder voor.
Daarnaast zijn er veel mede-eigenaren actief in de werkgroepen Communicatie, Samen, Monitoring biodiversiteit, Ontwerp & Inrichting, Kwaliteit Arbo Milieu. Ook in de teams Hulp op ’t land, Klussen, Uitgifte, Kleinfruit steken heel veel leden de handen uit de mouwen.

Wie zijn wij?

Anita Fritz Heeren (secretaris)

Opgegroeid in een “durp” in Noord Brabant. Mijn ouders woonde als kind beide op een boerderij. Bij ons thuis vulde mam de diepvries met zelf gesneden soepgroenten, maakte ze zelf appelmoes en ging met ons bosbessen plukken om in te maken. In Nijmegen ben ik geneeskunde gaan studeren en geland.

Arianne Doeleman (bestuurslid)


Vanuit de Zeeuwse klei ben ik voor mijn studie milieukunde in Nijmegen terechtgekomen en nooit meer weggegaan. Ik hou van de prachtige omgeving, vooral de polders en uiterwaarden. Jaren had ik een volkstuin en nog steeds doe ik eigenlijk niets liever dan op m’n klompen in de tuin rondscharrelen. Ook mijn werk als projectleider speelt zich in het groen af. Nu bij Stichting Herenboeren Nederland, daarvoor bij organisaties zoals IVN, Geldersch Landschap en Landschapsbeheer Gelderland. Rode draad: samenwerken met vrijwilligers en tastbare projecten realiseren in het landschap. 

IMG-20230613-WA0006
Wie zijn wij?

Emile Hagelen (bestuurslid)

Mijn naam is Emile Hagelen. Na mijn studie biologie in Nijmegen ben ik werkzaam geweest als veldbiologisch onderzoeker, docent biologie, ICT’er en in diverse functies bij een provinciale overheid. Ik ben steeds meer overtuigd geraakt van het grote belang van een gezonde bodem. Dan is agro-ecologische landbouw, dus met de natuur mee boeren, naar mijn mening een prima optie. Welke vorm dit dan precies is, maakt niet zoveel uit. Voedselproductie het liefst zonder chemie, zoveel mogelijk circulair, de afzet zo lokaal mogelijk, in goede balans met de natuur, verantwoord gebruik van de bodem, kortom aarde vriendelijk landgebruik is mijn motto.

Hans-Peter Westerbeek (bestuurslid)

Mijn naam is Hans-Peter Westerbeek en ik ben bestuurlsid van Herenboeren Lingezegen. Ik woon in Nijmegen aan de rand van het centrum met mijn vrouw en 3 kinderen. Ik ben Milieukundige en werk als project-, proces- en programmamanager aan uiteenlopende natuur- en milieu opgaves door heel Nederland. Veelal doe ik dat vanuit het bureau P2 Managers waar ik met mijn bedrijf bij ben aangesloten.

Wie zijn wij?
Wie zijn wij?

Ingrid Kerkvliet (voorzitter tot 1 januari 2024)

Ingrid was vanaf de start van Herenboeren Nijmegen en daarna vanaf de start van Herenboeren Lingezegen onze voorzitter. We zijn dankbaar voor alles wat ze voor de coöperatie heeft gedaan en blij dat ze als ‘gewoon lid’ betrokken blijft bij de boerderij.

Jeroen Pol (bestuurslid)

Ik ben Jeroen Pol, 44 jaar en woonachtig in Lent. Moeder, vader, jongere zus.

In de beginjaren van mijn jeugd, had je de club van Rome, die al waarschuwde voor de gevolgen van teveel uitstoot van broeikasgassen. Mijn vader volgde die berichten en mede daardoor kozen we voor verantwoorde voeding.

Door een auto-ongeluk op jonge leeftijd ben ik arbeidsongeschikt en ben ik veel thuis. Ik lees veel en ben geïnteresseerd in milieu, natuur, dierenwelzijn, maar ook in boeddhisme en zingeving.

Wie zijn wij?
Wie zijn wij?

Rob Cozzi (penningmeester)

Geboren in 1959 in Delft met een Nederlandse moeder en een Italiaanse vader. Dus al jong twee keukens leren waarderen en de Italiaanse aandacht voor voedsel met de paplepel meegekregen.

Ik kook graag en al meer dan 30 jaar iedere dag voor Marjolijn. Tijdens mijn rechtenstudie in Utrecht ben ik ook bij de universiteit gaan werken in de ondersteuning.  Ik heb verschillende functies in de bedrijfsvoering gehad en toen ik in Utrecht afscheid nam was ik directeur Personeel & Organisatie. Dat ben ik vervolgens ook nog 7 jaar aan de Radboud Universiteit geweest.

Vincent Bartels (bestuurslid)

Ik ben Vincent Bartels (53), sinds kort bestuurslid bij Herenboeren Lingezegen. Ik ben opgegroeid op het melkveebedrijf de ‘Kiekuut’ (Brabant). Na mijn middelbare school ben ik bedrijfseconomie gaan studeren en heeft m’n vader de boerderij verkocht. Met Annemarie heb ik twee kinderen (3 en 6). Bij Herenboeren komen een aantal dingen voor mij bij elkaar. Hoewel ik er nooit spijt van gehad heb dat ik geen boer geworden ben, heb ik wel altijd een liefde voor het land en dieren gehouden.  Vanuit mijn werk als bedrijfseconoom heb ik goede ervaring voor het zijn van penningmeester. Maar ik vind het ook heerlijk om met m’n handen te werken. Ik hoop dat ik mijn kinderen enthousiasme bij kan brengen voor de Herenboerderij. Zelf groenten en fruit oogsten en plukken en daarna bereiden en opeten. Ik vind het ook leuk om in onze eigen tuin te werken. Recent hebben we een ander huis gekocht met een, voor stadse begrippen, grote tuin. Daar wil ik ook wat noten, fruit en groenten in verbouwen. 

Vincent


alle foto's op deze pagina zijn gemaakt door: inbeeld@uitbeeld.net | fotografie